VARISCITA Ampliar

VARISCITA

C468

New product

Variscita

Pes: 220.45ct

Mida: 61.5x35.5x20.5mm

Natural sense tractaments.

Localitat: Montcada (Bcn)

Més detalls

1 Article

Atenció: Són els darrers en estoc!

57,85 €

Afegir a la llista de desitjos

TRANSFERENCIA BANCARIA . PAYPAL
TRANSFERENCIA BANCARIA . PAYPAL

Més informació

La Variscita es un mineral de color vert. La gama de verds que presenta es extensa: pot anar del quasi blanc al verd maragda. Es un fosfat de alumini. Es creu que el color li dona el ferro. Moltes vegades la Variscita de Montcada te taques negres de carbo que fan que presenti dibuixos molt interesants a l'hora de la talla.

El nom prové del llatí, Variscia (antiga denominació de la regió de Vogtland). Tambe se l'hi ha donat el nom de Cal.laita.
Confusions: Es pot confondre amb la turquesa, la crisopassa, el jade.
Tractaments: Semblants als tractaments de la turquesa: impregnació amb ceres o resines i tincions. En ocasions les dues. Les nostres variscites no tenen cap tractament. 
Usos gemmològics: Es un dels minerals usats des d´antic com a material ornamental. En contes, abaloris. Caboixons.

A Catalunya, a la localitat de Gava s'han descobert les mines en galleria mes antigues d'Europa. Fa 6000 anys,habitants de la zona de Gava es van dedicar en el transcurs de mes de 1000 anys a extreure Variscita. No sols l'extreien, sino que la treballaven. Tenien tecniques sofisticades per donar forma, ellaborar denes i foradar.les.
Actualment les mines estan en proces de treballs arqueologics, pero de moment es creu que l'explotacio s'extenia per mes de 200ha.