Aquesta pàgina web utilitza "cookies" per donar una millor i més rellevant experiència. Utilitzar aquesta pàgina web signifca que estàs d'acord amb això.

PREHNITA

La Prehnita és un mineral fascinant pertanyent al grup dels silicats, específicament al subgrup dels fil·losilicats. Aquest aluminosilicat de calci i alumini pot contenir fins a un 7% de ferro, la qual cosa li atorga una varietat de tonalitats. La seva descoberta s'atribueix a Hendrik von Prehn el 1774 a Sud-àfrica, d'aquí el seu nom en honor a aquest coronel holandès.

Aquest mineral es forma a les esquerdes de roques volcàniques bàsiques riques en calci, i també pot trobar-se en roques ígnies o com a producte del metamorfisme de grau baix. La seva aparença és veritablement captivadora, presentant un color verd predominant, encara que també existeixen varietats blaves i grogues. La Prehnita sol trobar-se en forma de masses fibròs-radiades o cristalls tabulars, i és comú veure-la en agregats botrioides o crostes globulars.

Quant a la seva distribució geogràfica, hi ha jaciments notables a Sud-àfrica, Estats Units, Índia, Alemanya i altres països. A Espanya, s'han trobat exemplars a Caravaca (Múrcia), Lebrija (Sevilla) i Carchelejo (Jaén).

Des del punt de vista energètic, la Prehnita és coneguda per influir en el creixement espiritual i millorar la capacitat de preveure esdeveniments. És beneficiosa per al xacra del cor i el tercer ull, infonent calma i pau en aquells que la posseeixen.

Prehnita: La joia verda de Sud-àfrica - gemmesterra.com

Filtres actius