PREHNITA
La Prehnita és un mineral fascinant pertanyent al grup dels silicats, específicament al subgrup dels fil·losilicats. Aquest aluminosilicat de calci i alumini pot contenir fins a un 7% de ferro, la qual cosa li atorga una varietat de tonalitats. La seva descoberta s'atribueix a Hendrik von Prehn el 1774 a Sud-àfrica, d'aquí el seu nom en honor a aquest coronel holandès.
Aquest mineral es forma a les esquerdes de roques volcàniques bàsiques riques en calci, i també pot trobar-se en roques ígnies o com a producte del metamorfisme de grau baix. La seva aparença és veritablement captivadora, presentant un color verd predominant, encara que també existeixen varietats blaves i grogues. La Prehnita sol trobar-se en forma de masses fibròs-radiades o cristalls tabulars, i és comú veure-la en agregats botrioides o crostes globulars.
Quant a la seva distribució geogràfica, hi ha jaciments notables a Sud-àfrica, Estats Units, Índia, Alemanya i altres països. A Espanya, s'han trobat exemplars a Caravaca (Múrcia), Lebrija (Sevilla) i Carchelejo (Jaén).
Des del punt de vista energètic, la Prehnita és coneguda per influir en el creixement espiritual i millorar la capacitat de preveure esdeveniments. És beneficiosa per al xacra del cor i el tercer ull, infonent calma i pau en aquells que la posseeixen.
