El Nom:

L’Ametista, és un mineral captivador que pertany al grup dels quarsos, coneguda com la “Joia del Vi,” és una de les gemmes més apreciades per la seva bellesa i propietats úniques. Aquesta varietat de quars, coneguda pel seu color violeta profund, ha captivat la humanitat des de temps antics. El nom “ametista” té arrels en la paraula grega “amethystos,” que significa “no embriagat,” reflectint una antiga creença en les seves suposades propietats protectores contra l’embriaguesa.

Origen:

L’Ametista es troba principalment en formacions de geodes i venes de roques volcàniques. La seva descoberta no està atribuïda a una persona específica, ja que aquesta pedra preciosa ha estat coneguda i valorada des de l’antiguitat. Les mines més significatives es troben a Brasil, Uruguai, Rússia i Àfrica. Aquestes mines han estat explotades durant segles per les seves riques reserves d’aquest mineral fascinant.

Aplicacions:

A part de la seva popularitat en joieria, on es valora per la seva bellesa i durabilitat, l’ametista té altres aplicacions. En el món de la teràpia alternativa, es creu que té propietats curatives i relaxants. A nivell industrial, l’ametista és estudiada per les seves propietats òptiques i utilitzada en certes aplicacions científiques.

Curiositats:

Segons una llegenda grega, Dionís, el déu del vi, va maleir una dona jove anomenada Ametista, fent que es convertís en una estàtua de quars transparent. Zeus, commogut per la seva bellesa, va vessar vi sobre l’estàtua, impregnant-la amb el color violeta característic de l’Ametista.

Característiques:

Químiques:
CaracterísticaDescripció
Composició QuímicaSiO₂ (diòxid de silici)
Elements QuímicsSilici i oxigen, amb traces de ferro
Estructura AtòmicaEstructura cristal·lina hexagonal
Físiques :
CaracterísticaDescripció
Duresa7 a l’escala de Mohs
ColorVioleta en diferents tonalitats
BrillantorBrillantor vítria
RatllaBlanca
Fractura i ClivatgeFractura concoide, sense clivatge
Pes EspecíficAproximadament 2.65
MagnetismeNo magnètic
ConductivitatAïllant elèctric
Reactivitat QuímicaResistent a la majoria de químics
Propietats Energètiques:
CreençaDescripció
Energia de CuracióCreences de reducció de l’estrès i calma
Equilibri EnergèticAssociada amb l’equilibri de chakres
Protecció EnergèticaCreença de protecció contra energies negatives
Elevació EspiritualUsada en meditació per connexió espiritual
Claritat MentalCreences de millora en la concentració

L’Ametista és un mineral que no només captiva per la seva bellesa i diversitat d’usos, sinó també per la seva rica història i simbolisme. La seva presència en diferents cultures i èpoques testimonia la fascinació humana per aquesta gemma extraordinària

més gemmes

Desplaça cap amunt