Ametrí: El miracle de la dualitat

ametri gemmesterra

El Nom:

L’Ametrí, un mineral fascinant, és un híbrid natural entre dues pedres precioses: l’ametista i el citrí. El seu nom reflecteix aquesta dualitat, combinant “Ame-” d’ametista i “-trí” de citrí. Aquesta fusió de colors, des del violeta profund de l’ametista fins al groc daurat del citrí, crea una simbiosi visual espectacular.

Origen:

L’Ametrí és relativament rar, trobada principalment en Bolívia, en la mina d’Anahí. La història de la seva descoberta és tan colorida com la pedra mateixa. Es diu que va ser trobat per primera vegada pels conquistadors espanyols al segle XVII, però no va ser comercialitzada àmpliament fins a les dècades recents. La combinació única de colors es deu a les condicions geològiques específiques i a la temperatura durant la seva formació.

Aplicacions:

L’ametrí, amb el seu encant dual, és altament valorat en joieria per la seva raresa i bellesa. També s’utilitza en pràctiques de curació holística, on es diu que combina les propietats calmants de l’ametista amb l’energia vivificant del citrí. A més, en l’art i la decoració, serveix com a font d’inspiració per a dissenyadors i artistes.

Curiositats:

Una llegenda captivadora de Bolívia narra la història d’un amor prohibit entre una princesa Ayoreo i un guerrer espanyol. El pare de la princesa, furios, va llançar una fletxa encolerida al guerrer, però la princesa es va interposar, resultant en la seva transformació en una pedra que reflectia els colors de la seva passió i el seu dolor: l’ametrina.

Característiques:

Químiques:
CaracterísticaDescripció
Composició QuímicaSiO₂ (diòxid de silici amb impureses de ferro i alumini)
Elements QuímicsSilici, oxigen, ferro, alumini
Estructura AtòmicaTrigonal, cristal·lina
Físiques :
CaracterísticaDescripció
Duresa7 a l’escala de Mohs
ColorCombinació de violeta i groc
BrillantorVítre
RatllaBlanca
Fractura i ClivatgeFractura concoide, sense clivatge específic
Pes Específic2.65 aproximadament
MagnetismeNo magnètic
ConductivitatAïllant
Reactivitat QuímicaResistent a la majoria d’àcids i bases
Propietats Energètiques:
CreençaDescripció
Energia de CuracióCombinació de serenitat i revitalització
Equilibri EnergèticCreu-se que equilibra cos i ment
Protecció EnergèticaS’utilitza per a la protecció espiritual
Elevació EspiritualFomenta la intuïció i la creativitat
Claritat MentalAjudar a la presa de decisions i clarividència

L’Ametrí no només destaca per la seva raresa i bellesa, sinó també per la seva capacitat de captivar tant els amants de la joieria com els cercadors espirituals. Amb la seva dualitat de colors i energies, aquesta pedra única representa l’equilibri perfecte bellesa i energia.

més minerals…

Desplaça cap amunt