Quars Fumat: El Misteri Cristal·litzat

quars minerals web

El nom:

El quars fumat rep el seu nom per la seva semblança amb el fum, gràcies a la seva coloració que varia del marró clar al negre intens. L’etimologia del nom prové del llatí “quartz”, que fa referència a una paraula eslava per a “dur”. La tonalitat fosca del quars fumat es deu a la presència de radiació natural, que altera la composició química i física del mineral.

Origen:

El quars fumat es forma a temperatures altes dins de les fractures i cavitats de les roques, on els fluids rics en minerals poden cristal·litzar al llarg de milers d’anys. Aquest mineral no està associat amb un descobriment singular, ja que ha estat conegut i valorat des de l’antiguitat en diverses cultures. Les mines més importants es troben en països com Brasil, Madagascar, Austràlia i Suïssa, on s’extreu en gran quantitat.

Aplicacions:

En la joieria, el quars fumat es valora per la seva bellesa subtil i sovint s’utilitza en peces com anells, collarets i braçalets. A més, aquest mineral té aplicacions en la indústria tecnològica, com en la fabricació de components electrònics i cristalls de quars per a rellotges, gràcies a la seva estabilitat i conductivitat.

Curiositats:

Una llegenda antiga diu que el quars fumat era utilitzat pels druides cèltics com a esferes de cristall per a la divinació i la meditació. Creien que el mineral no només els connectava amb la terra i els seus ancestres sinó que també els ajudava a desvelar veritats ocultes i a preveure esdeveniments futurs.

Característiques:

Químiques:
CaracterísticaDescripció
Composició QuímicaSiO2
Elements QuímicsSilici, Oxigen
Estructura AtòmicaHexagonal
Físiques:
CaracterísticaDescripció
Duresa7 a l’escala de Mohs
ColorMarró clar a negre, depenent de la irradiació
BrillantorVitri
RatllaBlanca
Fractura i ClivatgeFractura concoide, sense clivatge específic
Pes Específic2.65 g/cm³
MagnetismeNo magnètic
ConductivitatAïllant
Reactivitat QuímicaEstable, resistente a la majoria d’àcids
Propietats Energètiques:
CreençaDescripció
Energia de CuracióAjudar en el procés de curació emocional i física
Equilibri EnergèticPromoure l’equilibri i la serenitat
Protecció EnergèticaConsiderat un escut contra l’estrès i la negativitat
Elevació EspiritualUtilitzat en la meditació per profunditzar en la connexió espiritual
Claritat MentalCreït per millorar la concentració i alliberar pensaments negatius

En el món dels cristalls, el quars fumat és un tresor que enllaça el passat amb el present, oferint no només bellesa externa sinó també una profunditat simbòlica. La seva presència, tant en la natura com en la cultura humana, ressona amb històries de misteri i curació, marcant-lo com una joia de la terra que continua captivant a tots aquells que busquen comprendre els secrets del món natural.

més minerals…

Desplaça cap amunt