Quars Turmalina: La Joia de la Protecció


Quars turmalina

El Nom

El Quars Turmalina, també conegut com a “Quars Turmalinat”, és una varietat de quars que conté inclusions de cristalls de turmalina negra. El nom “quars” prové del grec “krystallos”, que significa gel, mentre que “turmalina” deriva del singalès “turmali”, que significa pedra de colors variats. Aquesta combinació única de dos minerals en una sola pedra li atorga una aparença distintiva i propietats úniques. El quars turmalina és molt apreciat tant per la seva bellesa estètica com per les seves suposades propietats protectores, especialment en el camp de l’energia i la curació espiritual.


Origen

El Quars Turmalina es forma principalment en pegmatites granítiques i venes hidrotermals, on el quars i la turmalina cristal·litzen simultàniament. Les mines més importants de quars turmalina es troben al Brasil, Sud-àfrica, Índia, Madagascar i els Estats Units. No hi ha un descobridor específic registrat per aquest mineral, però la seva existència i ús es remunten a temps prehistòrics. La formació de quars turmalina és el resultat de processos geotermals complexos que permeten que els cristalls de turmalina negra es formin dins de la matriu de quars transparent o blanc, creant així aquesta combinació espectacular i única.


Aplicacions

El Quars Turmalina té diverses aplicacions gràcies a les seves propietats físiques i estètiques. En joieria, és utilitzat per crear anells, collarets, polseres i altres accessoris ornamentals, ja que la combinació de quars i turmalina crea dissenys únics i atractius. A més, la seva duresa de 7 a l’escala de Mohs el fa resistent a les ratllades i al desgast, sent adequat per a un ús diari. També es fa servir en decoració d’interiors, per a fabricar estàtues i altres objectes decoratius. En el camp de la curació energètica, el quars turmalina és valorat per les seves propietats protectores i de purificació, sent utilitzat per equilibrar energies i protegir contra les influències negatives. Aquesta versatilitat fa que el quars turmalina sigui molt valorat en diversos camps.


Curiositats

Una història fascinant sobre el Quars Turmalina prové de les cultures antigues, que creien que aquesta pedra tenia el poder de protegir contra els mals esperits i les energies negatives. Es diu que els xamans i curanderos de diverses cultures portaven quars turmalina durant les seves cerimonies per protegir-se i purificar l’ambient. A més, hi ha una llegenda que explica que els antics habitants de l’Índia utilitzaven aquesta pedra per detectar enverinaments en els seus aliments, ja que creien que la turmalina canviaria de color en presència de substàncies tòxiques. Tot i que aquestes històries poden ser més llegenda que realitat, reflecteixen la profunda admiració i respecte que diverses cultures han tingut per aquesta gemma.


Característiques

Químiques:
CaracterísticaDescripció
Composició QuímicaSiO₂ amb inclusions de turmalina (Na(Mg,Fe)₃Al₆(BO₃)₃Si₆O₁₈(OH)₄)
Elements QuímicsSilici (Si), Oxigen (O), Bor (B), Sodi (Na), Magnesi (Mg), Ferro (Fe), Alumini (Al)
Estructura AtòmicaCristal·lina, sistema trigonal
Físiques :
CaracterísticaDescripció
Duresa7 en l’escala de Mohs
ColorTransparent a blanc amb inclusions negres de turmalina
BrillantorVítria
RatllaBlanca
Fractura i ClivatgeConcoidal, sense clivatge
Pes Específic2.65 – 2.70
MagnetismeNo magnètic
ConductivitatNo conductor
Reactivitat QuímicaAlta resistència als àcids
Propietats Energètiques:
CreençaDescripció
Energia de CuracióPromou la curació física i emocional
Equilibri EnergèticArmonitza les energies del cos
Protecció EnergèticaProtegeix contra energies negatives
Elevació EspiritualEstimula la connexió espiritual
Claritat MentalMillora la concentració i la claredat mental

Beneficis i Atractiu del Quars Turmalina

El Quars Turmalina és una gemma que combina bellesa i funcionalitat. Amb les seves propietats protectores i energètiques, és ideal per a aquells que busquen equilibrar i purificar les seves energies personals. Utilitzat tant en joieria com en decoració, el quars turmalina no només aporta un toc d’elegància sinó també beneficis espirituals i de protecció. Comprar quars turmalina és una inversió en la teva salut energètica i benestar, oferint-te una protecció constant i ajudant-te a mantenir un ambient positiu i harmònic en el teu dia a dia

més minerals…

Desplaça cap amunt