Aquesta pàgina web utilitza "cookies" per donar una millor i més rellevant experiència. Utilitzar aquesta pàgina web signifca que estàs d'acord amb això.

JADE JADEITA
search
  • JADE JADEITA
  • JADE JADEITA

JADE JADEITA

23,14 €

Cabuixó rodó de jade jadeita violeta (AAA) de Turquia.

Sense tractament.

Pes: 47.80ct. Mida: 32mm.

Quantitat
En inventari

La jadeïta és un mineral pertanyent al grup dels piroxens. Encara que en aparença s'assembla a la nefrita les seves propietats físiques i òptiques són diferents.

La jadeíta es presenta en tots els colors, el mes conegut és el verd en tota la gamma de tonalidades.Tambien són apreciats els colors blanc, negre, espígol. La jadeïta de color verd maragda i transparent rep el nom de Jade imperial. El Jade imperial és molt escàs i és la gemma més valuosa de totes les gemmes, després dels diamants de color.

Hi ha jaciments primaris de jadeíta, però gran quantitat de material que veiem al mercat és en forma de còdols de jaciments secundaris.

La jadeíta ha estat una gemma molt apreciada com a pedra preciosa des de l'antiguitat. En moltes cultures de l'antiguitat aquesta present en totes les formes possibles: objectes d'adorn, segells, caboixons, comptes, petites escultures etc. És molt dura i resistent per tant han arribat fins a nosaltres moltíssimes peces antigues. Actualment amb la jadeíta s'elaboren caboixons, comptes, carvings, anells, braçalets, i escultures.

Els jaciments actuals són escassos, els mes destacats estan en Burma, Turquia, Guatemala, USA, Rússia, Japó, Kazajstan

GCJADJAD 61
1 Article